top of page

Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα "Παιδική HELMEPA" πραγματοποιείται από το "Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο της HELMEPA για Πρόληψη της Ρύπανσης, Ασφάλεια στη Θάλασσα και Περιβαλλοντική Ενημέρωση"

Περιγραφή Δραστηριοτήτων
HELMEPA junior
Γελοιογραφία
Ανακύκλωση
Το Δώρο της Βροχής: MEdIES THE GIFT OF RAIN: Educational material for ESD, MEdIES Secretariat
ActionAid: Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2014
Συνθήκη Ramsar

Η σύμβαση για τους Υγροβιότοπους Διεθνούς Σημασίας υπεγράφη στις 2 Φεβρουαρίου 1971 στην περσική πόλη Ραμσάρ και άρχισε να ισχύει στις 21 Δεκεμβρίου του 1975.

Το εκπαιδευτικό υλικό αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση και την παρότρυνση των μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας να γνωρίσουν τις παραδοσιακές και νέες τεχνικές και πρακτικές συλλογής βρόχινου νερού. Διαμορφώθηκε στο πλαίσιο της Δεκαετίας του ΟΗΕ για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΕΑΑ) (2005 – 2014) και της Στρατηγικής της UNECE για την ΕΑΑ, και ακολουθεί τις αρχές και τις κατευθύνσεις τους ως προς τη στοχοθεσία και τις παιδαγωγικές προσεγγίσεις.

Η ανακύκλωση είναι μια διαδικασία όπου τα απορριπτόμενα  υλικά συλλέγονται, ταξινομούνται και μετατρέπονται  σε πρώτη ύλη και στην συνέχεια  μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή νέων προϊόντων.

 

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης των Απορριμμάτων, 16-24 Νοεμβρίου 2013

"Βάζουμε στη ζωή μας 3 μαγικές λέξεις: μείωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση"

Τα παιδιά με Σωματικές, Αισθητηριακές, Πνευματικές ή Νοητικές αναπηρίες έχουν το δικαίωμα να ζουν σε συνθήκες που εγγυώνται την αξιοπρέπεια τους και να ευνοούν την αυτονομία τους. Να απολαμβάνουν ειδική φροντίδα και να συμμετέχουν ισότιμα στην εκπαίδευση και την κοινωνική ζωή.

Ο.Α.Σ.Α: "Μαθαίνω να μετακινούμαι στην πόλη μου"
Ο ΟΑΣΑ επιδιώκει, μέσω του ανωτέρω προγράμματος, να προσεγγίσει τους μαθητές ως πολίτες και μελλοντικούς χρήστες των δημόσιων μέσων μετακίνησης, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αντιληφθούν τη σχέση της αστικής συγκοινωνίας με τη συνολική λειτουργία της πόλης, να εκτιμήσουν τις δημόσιες συγκοινωνίες ως κοινωνικό αγαθό και τη μετακίνησή τους με αυτές ως μια επιλογή που χαρακτηρίζει τον πολίτη που συμβάλλει υπεύθυνα στη συλλογική ζωή της πόλης, στη βελτίωση των φυσικών συνθηκών του αστικού χώρου και στην αντιμετώπιση κρίσιμων περιβαλλοντικών ζητημάτων.
 
ΕΘΝΙΚΟΝ  ΚΑΙ  ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΝ ΑΘΗΝΩΝ
Επίσκεψη στον Βοτανικό Κήπο
Ο Βοτανικός Κήπος καταλαμβάνει έκταση 1860 στρεμμάτων στο Χαϊδάρι, στις Βόρειες κλιτύες του Όρους Αιγάλεω, σε απόσταση 8 χλμ. από την Αθήνα. Τα στρέμματα αυτά καλύπτονται από φυσική κυρίως βλάστηση που περιλαμβάνει περισσότερα από 500 είδη. Ο Κήπος, εκτός από τον υψηλό βαθμό ποικιλότητας της αυτοφυούς και καλλιεργούμενης χλωρίδας, αποτελεί και ένα ιδανικό φυσικό καταφύγιο της πανίδας, επειδή το οικοσύστημα προστατευμένο από τις δυσμενείς ανθρώπινες επεμβάσεις παρέχει τη δυνατότητα λειτουργίας ενός πλήρους τροφικού πλέγματος. Τα φυτά που καλλιεργούνται φέρουν ενημερωτικές πινακίδες, οι οποίες περιέχουν πληροφορίες για την ταυτότητα και τη γεωγραφική τους εξάπλωση.

©  2013-2014 kristi folia.

All rights reserved.

 

 

bottom of page